Hva er egentlig Digitalt kort og hvor finner jeg det

  1. Digitalt kort er rett og slett plastkortene dine – bare digitalt.
  2. Det kan blant annet brukes til å handle på nett, i apper og til mobil- og klokkebetaling. Perfekt når du må oppdatere dine abonnementstjenester. Når du klikker deg inn på Digitalt kort får du opp et bilde med ditt kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode. Av sikkerhetsgrunner vil bildet kun vises i 60 sekunder før vinduet lukkes automatisk.
  3. Du finner dine digitale kort under kortoversikten i nett- og mobilbanken din.
Dette vil gjøre hverdagen mye enklere for deg som kunde, spesielt når du skal betale i apper og handle på nett, sier Sverre Skagestad, fagsjef Kort og Betaling i Eika Gruppen. 

Raskere tilgang til kortdetaljer ved bestilling av nytt kort

Bestiller du nytt bankkort, eller legger inn søknad på nytt kredittkort innen kl. 19.00 kvelden før, vil du både kunne se og ta i bruk dine nye kortopplysninger i løpet av neste dag. Du trenger altså ikke vente på at plastkortet ditt skal produseres og sendes i posten før du kan bruke kortet ditt i apper og handle på nett.

Ønsker du å lese mer om kredittkort?

Hva skjer hvis jeg mister bankkortet mitt?

Skulle du være uheldig og miste kortet ditt, må du bestille nytt kort og sperre det gamle. Da vil også det digitale kortet bli sperret. Du vil få nytt Digitalt kort i nett- og mobilbanken.

Vi lot noen av våre kunder teste Digitalt kort.

Hvordan var din første opplevelse med digitaliserte kort?

– Nå fikk jeg nettopp nytt kort, så da er det digg å bare kunne bruke det digitale kortet fra sofaen, på bussen eller andre steder for å oppdatere kortinformasjonen i Ruter-appen, Dplay og Spotify. Raskt og enkelt, det liker jeg, sier Sunniva, 26.

– Jeg opplevde nylig å bli frastjålet lommeboken min på reise. Jeg betaler ofte med Google Pay på telefonen min, så heldigvis hadde jeg tilgang til Digitalt kort hvor mitt nye kort ble tilgjengelig allerede dagen etter bestilling. Det reddet reisen min, sier Kjetil, 53.

– Jeg bruker klokkebetaling i de butikkene det er tilgjengelig og det at banken min har fått på plass Digitalt kort, gjør rett og slett hverdagen min mer smidig og bedre. Det setter jeg stor pris på, sier Kristian 36.

Digitalt kort er allerede tilgjengelig for deg som er kunde hos oss, så nå er det bare å komme i gang. Er du en av de som ofte fyller din digitale handlekurv? Få noen gode råd til sikker netthandel her.