Er du en av dem som fyller opp den digitale handlekurven ofte er det lurt å ta noen enkle forholdsregler. Med godt nettvett kan du beholde tryggheten slik at handelen går riktig for seg. Det aller viktigste du må huske er at du alltid bør betale med kredittkortet når du handler i nettbutikker eller i app.

Grunnen er at kredittkortet er tryggere enn ditt vanlige bankkort. I det du bruker kortet, er det nemlig bankens penger du handler med, og ikke dine egne. Skulle du derfor være uheldig og bli svindlet, er det ikke lønnskontoen din som blir tappet.


Sikkerhet ved feil og mangler
Å bruke kredittkort gir deg også en ekstra sikkerhet, dersom det skulle vise seg at varen du har kjøpt har feil eller mangler. Det samme gjelder om selgeren nekter deg å benytte angreretten, eller om nettbutikken du har handlet i går konkurs. 

Du kan lese mer om reklamasjonsrettighetene i kortet her

Vi har laget en liten huskeliste til deg som handler på nett:

  • Sjekk alltid at butikken er pålitelig. Et enkelt Google- eller Facebook søk kan avdekke andres erfaringer med brukerstedet.
  • Kontroller prisen, ordrebekreftelsen og sjekk leveringstiden.
  • Ikke legg igjen kortnummeret andre steder enn på nettbutikkens sikre side for betaling. Som regel starter adressen med «https» i stedet for «http».

    Velg å betale med kredittkortet eller betalingstjenester som Vipps, Google Wallet, PayPal eller andre digitale lommebøker. Da slipper du å oppgi kortnummeret ditt. Husk å registrere kredittkortet ditt som betalingskort i lommeboken.
  • Husk at norsk kjøpslov gjelder bare i Norge og at andre land har andre lover og regler.
  • Frakt, gebyrer, moms og andre avgifter kan komme i tillegg. Sjekk importkalkulatoren hos Tollvesenet før du bestiller varer fra utenlandske nettbutikker.

Forbrukerrådet anbefaler deg å handle på nett med kredittkort
Betaling i app og netthandel er også to sider av samme sak. Derfor lønner det seg å registrere kredittkortet i alle betalingsapper og tjenester du benytter. Forbrukerrådets hovedregelen er enkel – bruk kredittkortet til netthandel og la brukskontoen være trygg!

Les flere tips fra forbrukerrådet her.

God handel!